Ostkusten bäst på Västkusten (420 i Gottskär) – men – Västkusten bäst på Ostkusten (E-jolle i Bråviken)


En nöjd norrman och tre nöjda Kapar-killar från Gottskär, från vänster till höger: Benjamin Peterson, Philip Carlson och Fredrik Bergström, tillsammans med Haakon Vestby från DYC.

Rapport från Anders Peterson:

Tre Kapar-killar bland de fyra främsta i Elit-serien i E-jolle.
I helgen gick Tredje upplagan av årets Elit-serie för E-jollar på Bråviken utanför Norrköping. Arrangörerna, Bråvikens segelsällskap BRSS, bjöd på fina seglingar och trivsam atmosfär för 140 tillresta seglare från hela landet. Lördagen bjöd på svaga vindar förutom ett avslutande åskväder med kraftiga byar. På söndagen ökade vinden till som mest ca 6-7 m/s. Totalt seglades de planerade sex seglingarna enligt schema, snabbt och effektivt och utan onödig väntan för seglarna.

Segrare blev norsk/”svenske” Haakon Vestby från Drøbak Yacht Club och Motala seglargymnasium. På andra plats kom Philip Carlson SSKA, på tredje Fredrik Bergström SSKA och på fjärde Benjamin Peterson SSKA. Totalt kom fem seglare från SS Kaparen bland de femton främsta, Holger Tidemand kom på trettonde plats och Calle Hansson på femtonde. Bäst på den kvinnliga sidan blev Josefin Olsson OXSS på en sammanlagd åttonde plats.

/Anders Peterson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *