Nästa generation brädseglare

Det har varit lite si och så med brädseglingen några år nu. Det lutar åt att det nya Kona-konceptet kan vända på en nedåtgående trend. Kona är en lång bräda med något som liknar ett trappstag en halvmeter framför aktern. Det skall fungera så att på kryssen uppför den sig som en långbräda, men vid planing lyfts halvmetern bakom trappsteget upp i luften, och en långbräda får plötsligt goda planingsegenskaper. Om ni förstår? Gå in på konanordic.com

Den nya Kona-brädan visades i Kullavik igår. Både unga och gamla ville prova. Kanske får vi snart se bräder på vattnen igen?

2 thoughts on “Nästa generation brädseglare

  1. Halloj Arne.

    Brädseglingen är och har varit på väg uppåt under några år så lite fel ute är du allt även om 80 talets boom nog inte kommer tillbaka, tex så var det 50 st vindsurfare ute och seglade i Fituna Stockholm för ett par veckor sedan…Då(som vanligt) helt spontant..

    lilte coola bilder och filmlipp finns på http://www.carlnyberg.com helt egenproducerade filmer från Windsurfing gurun Calle Nyberg, se och njut..

    /Micke Bogefors

  2. KonaNordic kanon kul att ni tar tag i det sovande Sverige och rycker tag i alla gamla goa Göteborgare och andra, såg att Knut Frostad hade börjat segla Kona – kanon kul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *