Det är väl därför man kappseglar, för att man blir så glad när man vinner

Stor glädje efter första vinsten i Långedrag efter 2 år. Fr v Jonas Boström (stor, spinn och taktik), Bloggmaster (focktrimmer och taktik), Jonas Parkman (skipper och roder) och till slut Anders Olsson (fördäck).

Jag har inte seglat tisdagskvällar i Långedrag på 3 – 4 år. Men tisdagen den 4 september, direkt efter hemkomst från NM i Stavanger, var det dags. SWE42 skulle segla på 3 så jag fick chansen att följa med. Mitt jobb var focktrimmer. Efter en liten förbättring av fockens trim system var allt klart för toppfart. Ägaren Jonas Parkman hade badat och slipat så botten var fin, och seglen prasslade och såg bra ut. Så nu var allt klart för att ändra på den 2-åriga vanan att ligga 400 meter efter vinnaren i mål.

Per Hessle fick en bättre start så efter ett tag var vi tvungna att slå och gå mot älven, vilket inte var fel. Vi hade en stenhård match mot Per Hessle runt hela banan, men vi la gippen något senare än Hessle på sista länsen vilket gav oss bättre skärning till märket som vi nådde först.

Stämningen var på topp efter målgång, se bilden, och jag fick ett erbjudande att segla med nästa tisdag, vilket jag accepterade med glädje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *