My fantastic German crew

Kieler Woches första dag med två seglingar avklarade. En förstaplats i första seglingen och en andraplats i andra seglingen.

kielerwoche2014dag1AKL_5782
After sail med varsin Flensburger Bier. Från vänster taktiker Nils Albrecht, fockskotare och spinnaker Steffen Mühlenkamp, focktrimmer Merle Risy, fördäcker Sebastian Hantke och skipper Arne K Larssen.

Det blåste riktigt friskt i Kielerbukten idag. I första seglingen fick vi till ett riktigt supertrimm och var väl ca 300 meter före tvåan i mål. I andre seglingen gick det inte lika bra. Det båste mer och vågorna var djävulska. Vi hittade inte trimmet plus att en del strul försvårade, typ värre än ett timglas, dvs spinnakern slog knut på sig. Vi fick segla en hel läns utan spinnaker.

Vi blev tvåa i andra seglingen men får väl acceptera att det kan bli lite strul. Vi har ju inte seglat så mycket ihop – endast tre dagar under tyska mästerskapen i fjol vid Flensburg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *