Expresseglarna kliver in i framtiden

AKL_5020
Fr v Trond Sverre Förde, ordförande Norge. Hans Christian Erbs, ordförande Danmark. Robert Eriksson, ordförande Sverige.

Igår kväll, den 10 november 2013, togs ett viktigt steg i riktning att göra Expressen till en internationell klass. Då genomfördes det första mötet med syfte att skapa ett Skandinaviskt Expressförbund. Under flera år har Expresseglarna i respektive land levt sina egna liv. Men nu har det har blivit mer och mer vanligt att det köps kärror så det blir enklare att passera landgränserna. Iår seglade en svensk Express för första gången i en tysk regatta.

Men det stora lyftet väntas komma nästa år. Norska Mästerskapen går i Oslo. Norska Kung Harald har köpt Express 997 och planerar delta. Det blir ett riktigt dragplåster. Vem vill inte få chans att ropa STYRBORD till en kung? Norrmännen räknar med minst 55 deltagare.

Dessutom förväntas NEECC (North European Express Championship Cup) få ut Expresser på vägarna. Tre av fyra mästerskap räknas. Det mest förväntade är att norska Expresser seglar NM i Oslo, SM i Marstrand och DM på Fyn. Svenska Expresser har kort väg till Oslo och Fyn. Men även TM i Flensburg ligger inom räckhåll. Danska Expresser har kort väg till Marstrand och Flensburg. Säkert kommer det en och annan tysk Express till Fyn men kanske också till Marstrand.

Expresseglarna hälsar 2014 med spänning och förväntningar.

3 thoughts on “Expresseglarna kliver in i framtiden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *