Martin Nilsson längtar efter Express-revansch

Martin Nilsson, en av Sveriges bästa havskappseglare, längtar efter Express-revansch. Så som jag kommer ihåg historien: Martin blev svensk mästare i Express 2003. Han blev tvåa i Express-SM 2004. Men 2005 i Marstrand blev det stopp. Martin låg tvåa inför sista dagen och hade segervittring. Men två svartflaggor satte stopp både för SM-guldet och vidare Express-seglande. Jag kommer så väl ihåg hans frustrerade ansiktsuttryck när han deklarerade: “Nu är det slut med Expresseglandet för min del”. Då övergick han till ett succérikt tävlande inom havskappsegling. Men snart är cirkeln sluten – Martin funderar på att dyka upp i Express igen!


Martin Nilsson, välmeriterad Expresseglare och havskappseglare.

9 thoughts on “Martin Nilsson längtar efter Express-revansch

 1. Nja. 2005 gick SM på Utö. Det var då du och jag seglade tillsammans. Martin blev fyra, om jag minns rätt.

 2. Just det Thomas. Vi blev tvåa på Utö 2005. Så det var 2006 på Marstrand som Martin fick sina två svarta, och efter det tröttnade.

 3. Synes tydelig jeg husker Klarabella seilte SM/NoM 2010 i Marstrand ?

 4. Hej Trond, her må forskes videre så vi får årstallene rett. Jeg ringer Martin.

 5. Nu har jag kollat med Martin. Frustrationen efter de två svartflaggorna härstammar mycket riktigt från 2006 i Marstrand. Inför sista dagen låg han tvåa efter Johan Olsson men två svartflaggor ändrade allt.. Men han var ändå med i Nynäshamn 2007 och blev 4:a (trodde han). 2008 och 2009 stod båten i trädgården. Ett sista försök till revansch gjordes i Marstrand 2010. Då blev de sexa. Efter det såldes båten till Norge, närmare bestämt till Morten Aagaard.

 6. Nu skall vi se om vi kan få detta rätt. Arne har ringt mig….
  2006 drog vi 2 flaggor sista dagen och Johan vann mkt rättvist.
  2007 var vi med i Nynäshamn och kom 4a.
  Sedan var det nog uppehåll några år och båten stog på land.
  Jag hade köpt min Salona 37 och seglade EM i Marstrand 2008.
  2010 sjösattes båten och vi seglade SM i Marstrand, jag tror vi kom runt 5-6.
  2011 såldes båten till Norge, vi gjorde upp affären på bryggan vid Bullandö marina när vi skulle segla Gotland runt med Salonan. Olje pengar från Norge:)
  En fin båt som säkert gör sina nya ägare glada.
  Mossberg har köpt en Express och lurar i vassen, kommer säkert att vara med på kvälls seglingar med sonen som är 20 år och en mkt duktig seglare.
  Om gubbarna får vara met återstår att se :)

  Extra roligt är att klassen växer i Norge, vi har kört 3 st Faerder race med Klarabella. Det finns många duktiga seglare i Norge och nivån på Express seglandet kommer att utvecklas snabbt där.
  Det blir jobbigt när/om en Norrman vinner SM :)
  Det räcker att dom har den där Petter på skidor tycker jag…....
  Jag tror det var 2007 som vi spikade NM i Oslo, Det var stock car racing i starterna men vi svenskar hade fart övertad mot Norrmännen.
  Skånegåsen svart flaggade i sista seglingen vilket avgjorde mästerskapet till vår fördel.
  Nu känner jag mig som en gamling när man sitter och tänker tillbaka.
  Martin

 7. Hei Martin :-)

  Da synes jeg dere skal gjøre comeback i Norge også, men NM/NoM i Oslo 22.-24. august. Vi har allerede 3 svenske og 1 dansk båt på preliminär, og vi SKAL ha 50 båter på startlinjen :-)

  Morten og co med din gamle båt (2006) ble 6a i SM og 8a i NM i år…..sier vel sitt opp at nivået i Norge er på vei opp ;-)

 8. man kanske skall hålla sig till Salonan, att ta stryk av en Norrman i Express kanske skulle vara för mycket för egot :) kanske bäst att börja med bridge.
  Det skylle vara fint att segla NM i Oslo, Fredrik som brukar segla Faerdern med oss bor i Oslo och har en Express som ligger vid sommarstugan i Fugelvik. Jag tror tyvärr inte den är race standard, man får lägga en vecka för att fixa kölen.
  Martin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *