Konsten att vinna en halvvindsstart

Från min plats i tårtmärket såg jag 3 semifinaler och ett finalrace. Genomgående var det så att den som startade en bit ner på linjen tog starten. I den här filmen ser vi andra semifinalen. Carl P med Otto och Håkan startade tvåa från höger, dvs med sex båtar i lovart. De får fri vind och kommer först till märket. Kampen om platsen vid lovartsmärket är hård och alla stör varandra.

Carl P, kommer du ihåg att jag sa till dig att du skulle starta i lä om de andra? Här gjorde du så och kom först till tårtbiten. Men i finalracet gav du bort den platsen till Edler. Då var det han som först till tårtbiten.

Ett gott råd inför MM 2014: Kämpa inte om platsen närmast lovartsmärket, utan starta i fri vind längre ner på linjen.


“Den som tar starten vinner gärna racet”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *