Express-seglandet går mot strömmen

20130929_173034[1]
Express SWE2010 “regatta.nu” på väg hem efter deltagande i Oktoberpokalen på Baggen i helgen. Som vanligt med en fjärdeplats i bagaget. Det var 18 startande så man får väl vara nöjd.

Express-seglandet går mot en ny vår. Medan andra klasser seglar i motvind med sjunkande deltagarantal har Expresseglarna börjat vakna till liv: I helgen seglade 18 Expresser om Oktoberpokalen på Baggen. Det är flera deltagare än på många år. Från Oslo rapporteras det att det är upptill 33 Expresser med på tisdagskvällarna. Även norska kungen seglar Express på tisdagskvällarna. I Danmark ökar intresset för Express. Även tyskarna kommer med stormsteg.

Nordeuropeisk Mästerskapscup för Express

Till 2014 planeras en nordeuropeisk mästerskapscup för Expresser. 4 mästerskap ingår: Norska Mästerskapen, Svenska Mästerskapen, Danska Mästerskapen, Tyska Mästerskapen. Den som deltar och blir bäst i tre av mästerskapen blir Nordeuropeisk Mästare. Det har länge talats om det sjunkande intresset för entypskappsegling men nu känns det plötsligt som att Expresseglarna har fått luft under vingarna!

Comments are closed.