Det började kännas bra – då gick fockfallet

expressnyborg2013klättra
Vi åkte till Nyborg på Fyn för att segla Nordiska Mästerskapen för Express. Det började bra med en trea och en tvåa. När vi skulle ta ned focken efter sista kryssrundningen small det till – fallet gick av. Vad göra, segla in för reparation eller försöka hitta någon provisorisk lösning ute på vattnet? Besättningen pekade mot masttoppen och sedan på mig: Vågar du? Här gick vikt före ålder. Jag fick med ett block och en lina upp, fäste blocket i spinnfallets ring och vi fick ett utanpåligganden fall med små trimmöjligheter. Ombord på startfartyget var man välvilliga och väntade tills vi var klara. Vi hann fram till startlinjen i sista stund och fick en bra start. Focktrimmet var inte det bästa men vi lyckades ta oss in som sjunde båt. Därmed låg vi på andra plats efter första dagens tre seglingar.

arnepustarut
Mastklättringen tog hårt på rorsman som här pustar ut efter första dagens tre seglingar. Dag två skulle det blåsa mera vilket vi välkomnade, frisk vind och gropig sjö är vår styrka, vilket vi noterade under Hankö Race Week. Vi var lite tidiga i andra dagens första race, men vi gick bra och vi var 200 meter före andra båt i mål. Tyvärr var det som vi misstänkte, vi fick en OCS. Vi tog det emellertid inte så tungt, vi hade så bra fart att det skulle nog ordna sig ändå. Men nu fick vi ytterligare ett tekniskt fel på focktrimmet. Vi hitta inte rätt focktrimm i den gropiga sjön och blev sexa till slut.

Comments are closed.