Vårregattan i Viken – C55


Pristagarna Vikens Vårregatta: Längst till höger, segrarna Håkan Rydlöv och Christer Flygare, 3 p. Andra plats till Mats Carlberg och Anders Ynnerman, etta och trea fr v, 4 p. Tredje plats till Fredrik Rege och Thomas Nimmervoll, i mitten, 7 p. Fjärde plats till Arne K Larssen och Erik Gamner, tvåa fr v och längst bak, 10 p.


Vårregattans snabbaste båt med besättningen Håkan Rydlöv och Christer Flygare.


En poäng efter segaren, Mats Carlberg och Anders Ynnerman. I segling är det alltid många om och men. Pga ofullständig info om banavkortning ströks 3:e och sista seglingen. Hade den inte strukits hade Carlberg/Ynnerman vunnit regattan.


Fredrik Rege och Thomas Nimmervoll är alltid med i toppen – när de inte tjuvstartar.


Efter en nedåtgående spiral fick team regatta.nu äntligen en hyfsad placering. Har den nedåtgående spiralen ändrat riktning?


Anders Olsson och Peter Jönsson från Råå hade otur – samma poäng som team regatta.nu men sistnämnda hade en bättre placering.


Björn Flygare och Oskar Johansson fick 15 poäng. Något mer än vinnande Flygare som fick 3 poäng.


Bröderna Larsson från Arild hade anledning att vara besvikna efter det överlägsna resultatet i Gottskär veckan innan. Där blev resultatet 3 spikar + en 2:a. I Viken blev resultatet en 4:e plats och en 12:e. Det är inte första gången vi ser att bröderna öppnar säsongen övertygande, men har därefter svårt att hålla sig på toppen. Nära märket?


Peter Hörwing och Magnus Lindstedt var långt från normal prestanda och samlade ihop 16 p på två seglingar. Teamet vann serien i fjol men har kommit igång sent iår. Hörwing: “För mycket resande i jobbet”.


Hans Kjellin och Mattias Thunberg från Varberg blev 9:a på 19 p.


Anders och Ann Kuikka kämpar i kön. Anders har en SM-titel i 606 i bagaget och hoppas att han snart skall avancera till täten i C55-klassen.


Fredrik och Joakim Persson från Delfinen hade en 12:e och en 10:e plats. Men i det tredje ej godkända racet seglade de snabbare än någon annan i bleket. Seglade om team regatta.nu och Carlberg/Ynnerman på målrakan. Frustrerande att hjälplöst se dom komma närmare och närmare för att till slut passera.


Hurtig/Boberg från Alingsås som alltid seglar bra i lättvind var en skugga av sitt forna jag. Blev 12:a på 23 poäng. Vad var förklaringen? Det vet bara Hurtig/Boberg.


Värsta nedturen stod Lars, Elisabet och Rebecka Lindgren för. Lindgren som vann i Råå och blev tvåa i Gottskär var en blek kopia av sitt forna jag. Blev 13:e båt med 23 p.


Petter Englund och Johan Sjöstrand från Ängelholm blev 14:e båt på 26 p.


Pernilla och Gunnar Malmgren blev 15:e båt på 29 p.


Pontus Gäbel och Johan Åkesson (här trängd mellan två båtar) blev näst siste båt. Pontus är en välkänd Starbåtseglare som lånade en C55 då han såg att det endast kom 2 Starar till SRS-klassen. Just i det här ögonblickat (bilden) är det inte omöjligt att Pontus tänker: “Vad gör jag just här just nu? Ta mig härifrån.”


Per Brännström och Thomas Nystrand har sett bättre dagar – blev nr 17 av 17 startande båtar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *