En stämningsfull kväll bland C55-seglare i SS Kaparens lokaler i Gottskär


Raggarna Niklas Donaldsson och Henrik Strandberg tar emot vandringspriset skänkt av Vita Villan i Varberg.


Raggarna tar emot förstapriset för serien GP 2011.


Michaela Smith och Wille Bergman visar andrapriset för serien GP 2011.


Mathias Thunberg blev tillsammans med Hans Kjellin trea i serien 2011.


Arne K Larssen och Erik Gamner vann serien 2010.


Sven-Olof Olofsson har för vana att krocka med Bloggmaster vid märkena. Därför fick han två små brandsläckare som han kan använda när temperamentet blir för hett.


Även Michaela Smiths hjärna kan ibland koka över. Därför fick även hon två små brandsläckare att användas när det börjar ryka genom mössan.


Vid C55-SM:et i Västerås 2010 upptäcktes att vikterna på båtarna varierade mycket. Efter mycket om och men och långa diksussioner enades styrelsen om att den enda praktiskt genomförbara lösningen var att lägga nödvändig barlast i sidoutrymmena. Men för att få ordning på detta krävdes att alla tävlande båtar måste vägas. Som alla inser är detta ett stort arbete. Två C55-seglare har tagit sig an denna uppgift, nämligen besättningen i SWE255, Gunnar Malmgren (till vänster på bilden) och Gunnars gast Anders Arvidsson (som tyvärr inte hade möjlighet att komma till Gottskär denna tisdagskväll). Till höger prisutdelaren.


Med tanke på hur det brukar se ut och höras vid märkena har det varit ett önskemål att räta ut några frågetecken vad gäller reglerna. Carl Peter Carlsson riktade i huvudsak in sig på vad man ska tänka på vid kryssmärket och länsmärket. Åhörarna var speciellt intresserade i att höra mycket om vilka skyldigheter och rättigheter den har som kommer in till kryssmärket för babord, inne i zonen. På bilden demonstrerar Calle regel nr 12, “en båt som är klar akter om, skall hålla undan för en båt som är klar för om.”


Anders Dahlsjö inspirerade i höstmörkret. Anders var professionell seglare under åren 2000 till 2009. Först seglade han AC på Victory Challenge. Direkt därefter mönstrade han på Ericsson 3 och seglade Volvo Ocean Race 2008 – 2009.


Pristagarna serierna 2010 0ch 2011: Fr v Niklas Donaldsson, 3:a 2010 /1:a 2011. Michaela Smith, 2:a 2011. Arne K Larssen, 1:a 2010. Henric Strandberg, 3:a 2010 / 1:a 2011. Erik Gamner, 1:a 2010. Wille Bergman, 2:a 2011. Mathias Thunberg, 3:a 2011.

4 thoughts on “En stämningsfull kväll bland C55-seglare i SS Kaparens lokaler i Gottskär

 1. Grattis Michaela och Henrik!
  Härligt att se att Strömstadbördiga seglare håller sig väl framme och till och med slår Arne!
  Hälsningar från Strömstad genom
  Bengt Rosengren

 2. Tack så mycket Bengt! Ja vad gäller Arne är det en inte helt enkel nöt att knäcka, räknar dock med att han kommer igen mer taggad än någonsin:)

 3. Hej Bengt! Ja det är det roligaste av allt att få klå Arne!!..:)) Tyvärr är det ju inte såå ofta!! Målet för nästa år är att klå Henrik och Nicke!!..:)) När får vi se dig i C55:an kan det bli till ski and Yatch i Båstad? Hade varit kul att dra upp C55:an till Bohuslän och tävla. Hur ser tävlingarna ut inför nästa säsong däruppe?

 4. Hej!
  Skulle vara kul om det passar med Ski Yachtingen i år. Är datum fastställt? Nästa års Kostervals går den 26 maj. Ni är välkomna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *