Friska fläktar i Långedrag denna tisdagskväll


Återigen en härlig tisdagskväll i Långedrag. Långedrag Segel Sällskap är bara så bra. Stundtals blåste det i mesta laget för Bloggmasters smak men har man först kommit ut är det bara att skota hem och hoppas på det bästa. Foto Hans Wåhlberg


Det är inte utan att man sitter med hjärtat i halsgropen när man möter såna här små badkar i frisk vind. De unga Optimistseglarna, däremot, såg inte särskilt oroliga ut. Foto Hans Wåhlberg


Kvällens ohotade vinnare, SWE949 Galax. Var det pga överlägsen kryssfart som de vann? Nej, det var det inte. Var det pga av en god start? Nej, det var det definitivt inte. Vad var det då? Det var deras överlägsna undanvindshandtering som avgjorde. Jag skall fråga Jussi hur han gjorde, om han pumpade mycket eller vad det var som gjorde att de seglade så snabbt med vinden i ryggen. Foto Katrin Ryrfeldt


Klicka på bilden. Starten har gått. FixIt som hållit sig borta från regattavattnen ett par år gör en mycket bra start längst till höger. Sedan gick det utför och avståndet till täten ökade undan för undan, vilket kan tas som ett bra bevis på att i segling kan man inte vila sig i form. Tvåan SWE826 SLAM får också till det i starten. Var länge i ledning tills Jussi i SWE 949 Galax startade turboaggregaten på länsarna. SWE 2010 regatta.nu är inte alls med i starten mest på grund av Bloggmasters olustkänslor inför att segla i den hårda vinden. Blev till slut trea efter en hård match med Slam på målrakan. SWE 949 gör en ännu sämre start än regatta.nu men seglar upp seg på länsarna och går till slut i mål som ohotad etta. Grattis Claes Amnäs & Co. Foto Katrin Ryrfeldt

Alla resultat på LSS’ hemsida

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *