Solen skiner på onda och goda, fattiga och rika, men mest lyser den på Långedrags Segelsällskap

Tack LSS för ännu en underbar tisdagskväll. Fin vind, vackert väder och vinden låg precis rätt så vi fick en bana med långa ben. Key West och Rio de Janeiro i all ära, en försommar tisdagskväll i Långedrag slår det mesta.

Gladast av alla
Fyra ärrade Expressveteraner har återvänt efter att de nåddes av ryktet att Expressklassen är på gång igen. Från vänster Sten Bergqvist, Claes Amnäs och Seppo Kinnunen (eller var det Jussi Santonen). Vid masten fortfarande ganska unge Björling jr. Varför så glada? Jo, de vann kranracet. Först till kran, lyfta först, hem först. På banan blev de nr 2, efter regatta.nu och före SLAM.

10 H-båtar startade denna andra tisdagskväll i Långedrag. Först mot mål kommer SWE 610 som leder serien med en tvåa förra tisdagen och en etta nu i kväll. Tvåa i mål är SWE 579 med en totalpoäng på 5 efter två tisdagskvällar. Trea i mål SWE 605 som ligger tvåa i serien med 4 poäng.

1 SWE 610 Gunnar Sedén, Eric Sedén, Per Ekholm, GKSS 3,0 2 1
2 SWE 605 Johan Norén, Michael Schultz, Johan Rydenskog, GKSS, Team Gill 4,0 1 3
3 SWE 579 Magnus Anderberg, Martin Anderberg, Mårten Andersson, LDSS 5,0 3 2

8 Expresser startade denna andra tisdagskväll i Långedrag. Bäst gick det för SWE 2010 “regatta.nu” som seglade snabbt och felfritt. Efter att ha blivit utklassade av Björland & Co i Kullavik Vårfyren var det här en vinst som hade god inverkan på självförtroendet samt tron på SUPERTRIMMET. (Frågar du besättningen om Supertrimmet så svarar dom “har ingen aning om vad det där är. Men vi hör att rorsman sitter där bak och babblar något om super ett eller annat”).

1 2010 Larssen, Mellström, Carlsson, Gamner, GKSS regatta.nu 3,0 2 1
2 826 Björland/Falkenberg, /Krull/Olsson, KKKK SLAM 4,0 1 3
3 755 Andreas Carlsson, Lars-Olof/Oscar, GKSS 9,0 3 6
4 185 Bäversjö, Medbo/Sandström/Lindbom, GKSS Zoe 11,0 4 7

SLAM hade en till synes trygg ledning på första länsen, men efter att regatta.nu petade upp spinnbommen en halvmeter ökade farten markant och vid märket skiljde inte många meter. regatta.nu gjorde en stark andrakryss och gick om. Foto Hans Wåhlberg i Bosse Bäversjös Zoe.

Alla resultat på Långedrags Segelsällskap

2 thoughts on “Solen skiner på onda och goda, fattiga och rika, men mest lyser den på Långedrags Segelsällskap

 1. Grattis Arne&Co!

  Nu då. Med Galax och Fixit på startlinjen. Har vi Success med Express nu då???
  Jag tycker det.
  Det är i Långedrag man skall vara på tisdagskvällar. Med en Express. Då har man stenkul. Och mår bra. Njuter av livet helt enkelt. Så här skall segling vara. Tycker jag.
  Men. Det går givetvis att ha kul i en annan båt också. Viktiga är att vara där.

  Bosse
  Express – En klass för sig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *