Jimmy Hellberg efter vinst i ÅÅIMFIOMI: “Schön revansch efter förnedringen”.


Jimmy Hellbergs vinnarbåt av typ ”Azetone”.


Jimmy Hellbergs koncentrerade fajting fejs.

Magnus ”Mästarnas Mästrare” Woxén var favorit inför helgens seglingar då han numer är känd som Sveriges absolut bästa och mesta seglare men också för att han kappseglat radiostyrt sedan 12års åldern samt att hans senaste skapelse ”Khaa” är designad helt enligt de senaste rönen inom IOM-världen.

Söndagen bjöd på lätta vindar med kluriga vrid inne vid Expressbryggorna i Saltsöbaden. Efter 3 timmar och 12 genomförda race stod det klart att Mästarnas Mästare blivit slagen med en enda poäng i årets upplaga av ÅÅIMFIOMI (Årligen Återkommande Inofficiella Mästerskap För International One Meter Invitational). ”Det var en skön känsla att få revansch efter förnedringen i Mästarnas Mästare” sa svenska mästaren i Formula Windsurfing då han än en gång visat att ”ståsegling” är hans grej även om han nu hade en radiosändare i handen i stället för en bom.

Slutresultat efter 12 seglingar:
1st, Jimmy Hellberg 16.0
2nd, Magnus Woxén 17.0
3rd, Gunnar Möller 35.0
4th, Mathias Almstedt 36.0
5th, Eric Horwitz, 38.0
6th, Per Svanberg, 39.0
7th, Rolf Häggbom 42.3
8th, Klaus Lindström 62.0
9th, Micke Sundelin 79.0
10th, Klas Brunnhage 93.0
11th, Henrik Almstedt 96.0


Tvåan Magnus Woxéns senaste design ”Khaa”.

3 thoughts on “Jimmy Hellberg efter vinst i ÅÅIMFIOMI: “Schön revansch efter förnedringen”.

 1. Grattis Jimmy!
  Inte utan att man blir lite sugen på att ta upp IOM-seglingen igen (mer 10år sedan nu..).
  Men hur hinner han? Magnus W alltså, nu såg jag att han gastar åt Björn Hansen i San Fransico på matchracing-touren, svettigt program han genomför i år!
  Pelle P

 2. Jag det kanske är tufft men jag skulle lätt byta med honom alla dar i veckan!
  Segling är livet :)

 3. Ni som vill prova IOM i Västsverige. Kontakta Krister Ahlqvist 0704-472836 eller Sven Gester 0704-472957. Vi har tillgång till 3 båtar vi kan ordan ett litet race. IOM är ett grymt alternativ till annan vintersegling tex Virtual skipper.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *